Author: CCN
•11/21/2017 11:45:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Invitatie la proiectia foto
PE SCHIURI PRIN MUNTII RETEZAT

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de turism si schi-alpinism hivernal intitulata " PE SCHIURI PRIN MUNTII RETEZAT". Intrarea este gratuita.

Este o prezentare in imagini foto a unor mini-tabere de schi de tura desfasurate in Parcul National Retezat, in zona inalta a acestuia, cu baza la Cabana "Gentiana" din valea Pietrele. Turele s-au desfasurat in majoritatea lor pe o zapada ideala si o vreme superba, ce a permis parcurgerea pe schiuri sau cu echipamente de alpinism hivernal (piolet, coltari) a unor vai si creste inzapezite din acesti minunati munti.

Asemenea actiuni sunt organizate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) in perioadele hivernale in cadrul programului de promovare a schiului de tura si alpinismului de iarna, ce se inscrie in subdomeniul de activitate "promovarea sporturilor montane si turismului activ nemotorizat" - unul dintre subdomeniile care completeaza domeniul principal de activitate al CCN, care a fost si ramane cicloturismul si promovarea bicicletei.

Proiectia va fi totodata si o mini-instruire introductiva in problematica avalanselor. Acestea pot fi un risc semnificativ iarna in muntii inalti, astfel ca toti cei care ii abordeaza sau cocheteaza cu ideea unor excursii la gol montan in zone neamanajate pe timpul sezonului rece (care la peste 2000 metri poate dura pana in luna mai) ar trebui sa aiba notiuni de baza pentru a putea sti in ce imprejurari riscurile cresc si cum pot fi evitate. Este o ocazie de constientizare a problematicii si a necesitatii unei instruiri mai aprofundate, teoretice si practice, necesare practicarii in conditii de iarna in zone cu caractere alpine a turismului pedestru montan, schiului de tura, alpinismului.

CCN militeaza de peste 25 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN activeaza in 4 domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret & civic.

Va asteptam !

Radu Mititean
director executiv CCN
fost medic si sef de echipa Salvamont




, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/21/2017 11:45:00 p.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.