Author: CCN
•4/10/2017 12:05:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA 115 - APRILIE 2017

Joi, 13 aprilie 2017, se va desfasura la Cluj-Napoca, in organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 115-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 18:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Manastur si Plopilor.

Traseul concret este: Piata Unirii - - bd.Eroilor - p-ta Stefan Cel Mare - p-ta Baba Novac - str. A.Iancu - str. Universitatii - p-ta Unirii (pauza 10 min) - str. Ferdinand - str.Horea - str.Dragalina - bd.1 Decembrie 1918 - str. G.Garibaldi - pista biciclete mal Somes - Parcul Rozelor - intersectie Calvaria - str.Primaverii - str. Bucium - Nodul N - Calea Floresti - intersectie Calvaria - str. Plopilor - str.Splaiul Independentei - str. Salcamului - str.Brutarilor - str.Salciilor - str.Cobzarilor - str.Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central S.Barnutiu - str.E.Isac- str.Petru Maior - str.Napoca- p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Marsul este legat si de faptul ca nici venirea Primaverii nu a facut Primaria sa de atentia necesara infrastructurilor pentru biciclisti, multe piste promise ramanand pe hartie si unele dintre cele realizate fiind in stare precara ca marcaje si curatentie, plus de calitate redusa prin lipsa de continuitate si de latime inadecvate etc. Este vizat si sistemul de biciclete comunitare "Clujbike" care majoritatea nu sunt in regula din punct de vedere tehnic, lipsind de exemplu sonerii si faruri functionale. Ramane si tema generala a nemultumirilor de fond privind politica de mobilitate urbana in continuare proautomobilistica si antibiciclistica.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro  la http://ccncluj.blogspot.ro/2017/04/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-115.html  precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina de facebook:

Cluj-Napoca, 09.04.2017

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/10/2017 12:05:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.