Author: CCN
•4/06/2017 01:24:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992

DOI LA SUTA
PENTRU BICICLETA, SPORT, MUNTE, NATURA, CIVISM

Sta in puterea Dumneavoastra sa faceti ca statul sa sprijine aceste domenii, fara sa cheltuiti Dvs. ceva!

Stimata contribuabila, stimate contribuabil,

Din nou, Dumneavoastra, ca platitor de impozite, puteti sa decideti ce sa faca statul cu o parte din impozitul pe 2016 care vi s-a luat pe salariu sau pe alte cateva tipuri de venituri care sunt supuse impozitului pe venit. Astfel, conform prevederilor actualului Cod Fiscal (Art. 79, 82 alin.(6), 102 alin.(1) si 123 alin.(2)-(5) din Legea 227 / 2015), puteti directiona 2% din impozit spre o organizatie non-profit - de exemplu un ONG (asociatie sau fundatie). Nu va costa practic nimic, pentru ca e vorba de a decide utilizarea unor bani pe care statul oricum deja vi i-a luat sau urmeaza sa ii ia. Puteti face ca acesti bani sa fie virati de stat in contul unui ONG pentru desfasurarea unor proiecte de interes / utilitate publica in mod mai eficient si benefic societatii decat reusesc de regula sa o faca institutiile publice.

Cum puteti face practic acest lucru? Daca ati avut venituri din salarii sau indemnizatii pentru functii de conducere, sau pensii impozabile, sau ati fost PFA cu norma de venit, completati un formular si faceti ca el sa ajunga pana la 25 mai 2017 la Administratia financiara prin depunere la ghiseu sau trimis prin posta ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau completare prin softul oferit de ANAF si transmitere electronica. E vorba de formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii". Daca ati activat in 2016 ca PFA sau intr-o profesie liberala sau ati avut in 2016 venituri din chirii, drepturi de autor, vanzari de actiuni sau alte asemenea si deci trebuie sa depuneti la Finante formularul 200 "declaratie privind veniturile realizate din Romania", completati in acesta si capitolul III pct. 2).

Va propunem sa directionati acesti 2% catre asociatia noastra. Militam de 25 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos pentru a obtine astfel o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens actionam in patru domenii importante si complementare: promovarea bicicletei (ca mijloc cotidian de deplasare, ca forma de turism si ca sport); sporturi montane (MTB, alpinism si escalada, turism montan, schi de tura etc.); protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; tineret si dezvoltarea societatii civile.

Am derulat sute de proiecte importante in toate aceste domenii.... Avem si in perioada urmatoare planuri mari, de la apararea spatiilor verzi si amenajarilor sportive din Cluj pana la realizarea unor noi expeditii de anvergura, de la finalizarea Noii retele de trasee turistice montane marcate din judetul Cluj (RTTMM) pana la instituirea Retelei Nationale de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania (RNTCMR), de la reeditarea unei harti cicloturistice a Romaniei pana la editarea unei monografii turistice a masivului Gilau-Mt.Mare, de la modificarea legislatiei rutiere in favoarea biciclistilor pana la promovarea unui proiect adecvat de retea de piste de biciclete pentru Cluj-Napoca, de la organizarea celei de-a 19-a editii a turei de documentare cicloturistica "Bike Romania" pana la programe de educatie ecologica si turistica in scoli... Si multe altele, toate pe baza exclusiv de voluntariat! Pentru reusita lor avem nevoie si de sprijinul Dvs. !

CUM PUTETI DIRECTIONA CEI 2% DIN IMPOZIT CATRE PROIECTELE NOASTRE?

I:          Daca ati realizat in 2016 venituri din salarii sau surse asimilate acestora (cum sunt de exemplu indemnizatiile pentru exercitarea anumitor functii in institutii si organizatii publice si private) sau pensii impozabile, sau ati fost PFA impozitat pe norma de venit, trebuie sa completati un formular special pentru directionarea celor 2% din impozitul pe care vi l-a luat statul pentru 2016. Formularul are codul 230 si se numeste "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii" si este aparut intr-un format nou, modificat fata cel de anul trecut.

Pentru ca sa va fie cat mai simplu, va punem noi la dispozitie un formular tip 230 pe care datele noastre sunt deja gata scrise, incat trebuie sa completati doar datele Dvs. personale (nu e obligatoriu si e-mail, telefon, fax) la capitolul I, sa bifati la cap.II tipuri de venituri pentru care platiti impozitul pe venit, si la final semnatura, fara sa mai fie nevoie sa completati anexele sau alte rubrici sau sa anexati diverse acte. Formularul completat trebuie depus la registratura organului fiscal local sau trimis prin posta ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pana la 25 mai 2017, sau se mai poate completa si depune electronic https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html

Tot pentru a va fi comod, daca nu aveti timp Dvs. si nici nu aveti cui sa dati formularul sa il depuna la "Finante" sau sa il duca la un oficiu postal si sa il expedieze ca recomandata cu confirmare de primire, sau sa il intocmiti si depuneti electronic, puteti sa il faceti sa ne parvina noua din timp, urmand sa ne ocupam noi de depunere sau expediere catre organul fiscal de care apartineti, conform domiciliului, pentru a va scuti de cheltuieli si consum de timp.

Daca aveti domiciliul in Cluj-Napoca sau comunele din zona (Floresti, Gilau, Apahida, Chinteni, Feleacu, Ciurila, Baciu, Maguri-Racatau...), formularul trebuie depus sau trimis prin posta la: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Cluj   p-ta Avram Iancu nr. 19   400117 Cluj-Napoca

II:         Daca urmeaza sa depuneti / trimiteti la Finante formularul 200 "declaratie privind veniturile realizate din Romania", completati in acesta si capitolul III pct. 2, cu datele clubului nostru, astfel:




Nu este necesar sa completati campul " suma..... lei " de la rubrica II pct. 2) din formularul "230" respectiv de la rubrica III pct.2. din formularul "200", mai ales daca nu sunteti siguri de suma sau nu doriti sa o vada altii, pentru ca din ea pot deduce nivelul Dvs. de venituri. Suma reprezentand cei 2% din impozit va fi calculata de catre Administratia financiara si virata in contul bancar al asociatiei noastre.

Va stam la dispozitie cu placere pentru orice detalii despre asociatia noastra, despre realizarile trecute, proiectele in desfasurare si planurile de viitor, despre organizare si functionare, administrarea patrimoniului si bugetului si tot ce v-ar mai putea interesa. Ne puteti contacta pe coordonatele din antet!

Va multumim anticipat!
          
vicepresedinte OANA TOSA
vicepresedinte TEODOR BOTEZ
vicepresedinte FLORIN DANELIUC
vicepresedinte CLAUDIU GORGAN
director executiv RADU MITITEAN

ANEXE:

- Scrisoarea explicativa de mai sus, in format .pdf, pentru difuzare

https://drive.google.com/open?id=0B8R3yy1iotjwWFIyQWIwQXpEQTA

- Formularul 230 precompletat cu datele CCN




, , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/06/2017 01:24:00 a.m. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.