Author: CCN
•11/14/2016 01:19:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

VIENA PE BICICLETA
Invitatie la prezentare foto CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 17 noiembrie 2016, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o prezentare foto tema VIENA PE BICICLETA. Intrarea este gratuita.

Este o invitatie la cunoasterea marii metropole austriece, un oras cosmopolit si aglomerat, cu animatie specifice ai multe monumente de arhitectura, dar care are si o interesanta evolutie in domeniul mobilitatii urbane, fiind in plina tranzitie din era automobilistica in era postautomobilistica, incepand sa promoveze tot mai mult bicicleta, mersul pe jos si transportul public, in dauna automobilelor, ca alte mari metropole europene.

Viena era cu cateva decenii in urma un oras foarte putin favoabil bicicletei. Acum, desi mai e destul de mult de facut, Viena se poate mandri cu o infastructura probiciclistica semnificativa si mai ales o politica si o vointa politica locala puternica de a face in continuare pasi hotarati de promovare a bicicletei.

Nu vor lipsi din imaginile prezentate repere culturale si istorice ale marelui oras, atractii turistice si curiozitati, insa in paralel vor fi prezentate si comentate si modele de structura si amenajare de strazi mici si bulevarde, intersectii si parcuri, poduri, gari, piste si parcari pentru biciclete, elemente interesante de transport public urban si periurban, de promovare si gestiune a turismului....

Scopul prezentarii este de informare ci constientizare privind modul in care gestiuna mobilitatii intr-un mare oras poate sa il faca atractiv si dinamic, in loc sa il lase prada aglomeratiei si haosului, un management urban durabil, facut profesionist, fiind unica sansa pe termen lung pentru un mare oras.

Proiectia va fi sustinut de Radu Mititean, presedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), activ de peste doua decenii in documentarea si promovarea bicicismului urban, inclusiv ca politici, solutii tehnice si organizatorice, legislatie si infrastructuri.

Documentarea este realizata in octombrie 2016 cu ocazia participarii la doua conferinte internationale pe teme biciclistice.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat si online pe blogul CCN www.ccn.ro
iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:
https://web.facebook.com/events/914589521982584/

Va asteptam!

Cluj-Napoca,14 noiembrie 2016

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/14/2016 01:19:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.