Author: CCN
•12/02/2015 03:09:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

I N V I T A T I E
la prezentarea cu imagini pe tema
VELO CITY 2015 - BICICLETA IN LUME: NOUTATI SI TENDINTE

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita biciclistii, urbanistii, specialistii in transporturi si toti cei interesati de mobilitate urbana si de turism biciclistic, joi, 3 decembrie 2015, de la ora 19:00, la Biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr. 18), la o prezentare insotita de imagini, pe tema actualitatilor in promovarea bicicletei pe plan mondial, astfel cum au fost reflectate la conferinta internationala VELO CITY 2015 desfasurata in acest an la Nantes. Intrarea este libera.

Va fi o sinteza a celor mai interesante expuneri prezentate la aceasta ampla manifestare, la care peste 300 de specialisti si oficiali au conferentiat timp de patru zile in fata a peste 1500 de delegati din peste 80 de tari, pe o mare diversitate de teme actuale legate de utilizarea bicicletei ca mijloc de transport cu scop utilitar si recreativ si pe numeroase teme conexe si interdisciplinare, purtandu-se si ample dezbateri pe baza diverselor cercetari stiintifice, studii de caz si documente de politici publice in domeniu.

Printre expunerile ce vor fi sintetizate se numara cele ale Violetei Bulc (comisar european pentru transporturi in cadrul Comisiei Europene), Michael Cramer (presedintele Comitetului de Transport si Turism al Parlamentului European), Alain Vidalies (secretar de stat francez penru transporturi), Philippe Crist (administrator al Forumului International pentru Transport din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica - OECD), André Dzikus (coordonator al diviziilor de Servicii Urbane de Baza si de Reducerea Riscului si Reabilitare in cadrul programului HABITAT al ONU), Jean-Marc Ayrault (fost prim-ministru al Frantei si fost primar al Nantes care a lansat politica probiciclistica), Gisela Splett (secretar de stat pentru transporturi al landului german Baden-Württemberg), Conny Bieze (ministru regional al transporturilor al provinciei olandeze Gederland), Dominique Lebrun (coordonator interministerial pentru promovarea bicicletei, functionand in cadrul ministerului francez pentru ecologie, dezvoltare durabila si energie), Marit Espeland (coordonator national pentru biciclism in cadrul Administratiei Nationale Norvegiene a Drumurilor Publice).

O alta serie de prezentari de larg interes a apartinut reprezentantilor organizatiilor de biciclisti, printre care Manfred Neun (presedintele Federatiei Europene a Biciclistilor), D.V. Manohar (membru al Consiliului Director al Aliantei Biciclistice Mondiale - WCA si presedinte al Clubului Biciclistilor din Hyderabad, India), Gilbert Perrin (presedinte al Asociatiei Europene pentru Drumuri Verzi), Martin Gibbs (director executiv al Uniunii Cicliste Internationale - UCI), Klaus Bondam (director executiv al Federatiei Daneze a Biciclistilor, fost viceprimar al Copenhagai).

De asemenea, interesante prezentari au sustinut si reprezentantii unor autoritati locale, printre care Chou Li-Fang (viceprimar al capitalei Taiwanului - Taipei, gazda a conferintei VeloCity Global 2016), Pierre Serne (vicepresedintele regiunii Ile-de-France), Morten Kabell (viceprimarul Copenhagai), Christophe Najdovski (viceprimar al Parisului), Roland Ries (primarul Strasborug-ului), Paul de Rook (viceprimar al Groningen-ului din Olanda), Johanna Rolland (primarul Nantes-ului si presedinte al zonei metropolitane omonime), Nathalie Appere (viceprimar al Rennes-ului), Christophe Clergeau (prim-vicepresedinte al Consiliului Regional al Tarii Loarei).

Nu in ultimul rand, expuneri de interes ridicat au avut si diversi cercetatori si profesori de la prestigioase universitati si institute de renume international, reprezentanti unor firme de transport public, de biciclete, de urbanism, de publicitate...

Subiectele ce vor fi trecute in revista in cadrul prezentarii includ: strategii moderene de mobilitate urbana, probleme de design ale infrastructurilor pentru circulatia bicicletelor in orase, metode moderne de marketing si promovare a utilizarii bicicletei, bicicleta ca vehicul al erei post-fosile si post-automobilistice, politicile UE de promovarea a utilizarii bicicletei, proiecte de retele urbane si interurbane de cai de comunicatie pentru biciclete, proiecte de bike-sharing, adaptarea legislatiei rutiere la nevoile biciclistilor, modalitati de cercetare stiintifica in domeniul biciclismului urban, incluente culturale, meteorologice si tehnice etc.

Participarea CCN la conferinta Velo-City 2015 s-a facut prin Federatia Biciclistilor din Romania (FBR) si Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF), cu sprijinul VerbauRomania si se inscrie in programul de informare si cooperare internationala derulat de Clubul de Cicloturism "Napoca" cu incepere din 1997 odata cu afilierea la ECF.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
presedinte FBR si delegat la VeloCity 2015






, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/02/2015 03:09:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.