Author: CCN
•12/22/2012 01:35:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

CCN A FOST DISTINS DE PREFECTURA CU PREMIUL "ONOARE PENTRU CLUJ"

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) a primit din partea Institutiei Prefectului Judetului Cluj unul dintre cele 10 premii "Onoare pentru Cluj" decernate pentru anul 2012 unor organizatii si personalitati considerate ca aducand contributii semnificative pozitive pentru judetul Cluj. CCN a fost apreciat ca cel mai meritoriu actor in sfera civica si ecologista.

In cadrul sedintei lunare a Colegiului Prefectural, desfasurata vineri 21.12.2012 in Sala Mare a Palatului Administrativ Cluj, in prezenta conducatorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din judetul Cluj, Prefectul Judetului Cluj a inmanat plachete de recunoastere a meritelor unor persoane juridice si fizice active in 10 domenii ce au adus un plus de imagine si valoare Clujului, printre care si CCN.

In alocutinunea tinuta la inmanarea plachetei, reprezentatul CCN a multumit in numele tuturor actualilor si fostilor membri activi in CCN in cei peste 20 de ani de eforturi de promovare a turismului activ, sportului montan, bicicletei, protectiei mediului si societatii civile pentru a avea un om sanatos intr-un mediu sanatos rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Directorul executiv CCN a exprimat speranta ca pe viitor societatea civila autentica, mai ales cea militanta, va gasi mult mai multa deschidere la autoritatile publice si mult mai multa recunoastere si sprijin la nivelul comunitatii, pentru ca este o resursa inca prea putin valorizata, dar cu un potential foarte mare. S-a amintit faptul ca CCN a facut parte de-a lungul anilor din multe comisii pluridisciplinare functionand pe langa autoritati publice centrale si locale, ca a initiat si asigurat secretariatul sau presedintia multor coalitii si federatii ONG pe plan local si national, ca a fost coorganizator a sapte editii ale forumului judetean ONG Cluj al ONG, ca desfasoara o intensa activitate de advocacy dar si de informare si educatie publica, de colaborare cu autoritatile dar si de "watchdog", si totul pe baza de voluntariat.

Aceasta recunoastere din partea reprezentantei in judet a Guvernului va fi utila ca raspuns la acuzele pe care le aduc unii conducatori de autoritati publice locale si centrale criticate de CCN. Acesti demnitari si functionari publici, in lipsa de argumente obiective, au recurs la taxarea reprezentantilor CCN si propunerilor si observatiilor CCN ca fiind nedemne de luat in consderare, ca venind de la frustrati nerealisti, carcotasi si rauvoitori, nereprezentativi etc. Prefectura clujeana contracareaza prin decernarea acstui premiu asemenea pozitii ale unor autoritati si ar trebui pe viitor sa le incurajeze la mai multa deschidere in relatia cu aceasta asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista si cu alte ONG-uri.

In afara de premiul acordat CCN, pentru activitatea civica si ecologista, s-au mai acordat premii "Onoare pentru Cluj" in domeniile: media (jurnalistului Ilie Calian de la ziarul Faclia), academic (rectorului Universitatii Babes-Bolyai, Ioan Aurel Pop), sanatate (rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Alexandru Irimie), economic (presedintelui Bancii Transilvania, Horia Ciorcila), arta si cultura (directorului Teatrului Maghiar, Tompa Gabor), tineret (grupului PONT - Farkas Andras si Florin Morosanu), sport (Clubului Sportiv Universitatea Cluj - Corina Caprioru), administratie publica (Primariei si Consiliului Local al comunei Gilau) si social (Bert si Margriet Looij de la Fundatia ProRroma).

Radu Mititean
directror executiv CCN


, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/22/2012 01:35:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.