Author: CCN
•9/20/2012 03:06:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Informatie de presa:
ACTIUNI CCN IN SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 2012 LA CLUJ

22 Septembrie este Ziua Europeana Fara Masini (ZEFM), punct culminant al Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM), pe care Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) o marcheaza in fiecare an la Cluj-Napoca prin manifestari diverse, unele organizate in colaborare cu alte ONG-uri sau institutii.

1.         CONFERINTA LA PREFECTURA

Vineri, 21 septembrie, cu incepere de la ora 10:00, are loc la Prefectura o conferinta pe teme de mobilitate urbana durabila, organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca", Agentia Regionala de Protectia Mediului Cluj-Napoca si Institutia Prefectului Judetului Cluj. Vor fi prezentari si discutii pe teme de promovare a transportului sustenabil, in special a alternativelor la traficul automobilistic, participand autoritati publice , ONG-uri, institutii de invatamant si fiind invitata mass-media si voluntari activi pe teme de mediu.

2.         DOCUMENTARE PE TEREN PRIVIND STAREA AMENAJARILOR PT. BICICLISTI

Tot vineri 21 septembrie, inaintea conferintei de la Prefectura, CCN va face o actiune de verificare a infrastructurilor pentru biciclisti realizate sau promise de Primaria clujeana, documentand "la zi" situatia pistelor pentru biciclete, a indicatoarelor si marcajelor rutiere specifice , a rastelelor si altor elemente de infrastructura existenta sau promisa de autoritati.

3.         ACTIUNE DE INFORMARE SI ATENTIONARE A SOFERILOR CARE STATIONEAZA ABUZIV PE TROTUARE SI PISTE DE BICICLETE

In 21 septembrie dupa conferinta de la Prefectura va avea loc o actiune de atentionare a soferilor care stationeaza ilegal pe trotuare si pe pistele pentru biciclete, prin discutii cu acestia sau, daca nu sunt in autovehicul, prin amplasare de volante si autocolante de informare si atentionare pe autoturismele imobilizate ilegal.

4.         SUTE DE NOI SEMNATURI DE SUSTINERE A MEMORIULUI CATRE PRIMARIE

Ultima actiune probiciclistica a CCN din 21 septembrie va consta in depunerea la Primarie inca unui set de mai multe sute de semnaturi de sustinere pentru apelul catre autoritatile locale, lansat in octombrie 2011, prin care se solicita edililor, printre altele, ca pistele pentru biciclete sa aiba minim 1,5 m latime pe banda plus spatii de siguranta, sa nu fie facute pe trotuare, sa aiba continuitate si sa se realizeze unde este obiectiv cea mai mare nevoie, plus deschiderea pentru biciclisti in ambele sensuri a circulatiei pe strazi care au la ora actuala regim de "sens unic"/.

5.         MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI  - EDITIA 60

Sambata 22 septembrie dupa-amiaza are loc o editie aniversara a Marsului Biciclistilor Clujeni, organizat in parteneriat de Clubul de Cicloturism Napoca si Clubul Biciclistilor - Sucursala Cluj. Va fi a 60-a editie lunara de mars biciclistic din seria "critical mass" inceputa de CCN in septembrie 2007, si isi propune sa atraga atentia publicului si edililor asupra problemelor in mersul cotidian cu bicicleta, dar si sa fie o ocazie de intalnire si pedalare impreuna pentru cat mai multi biciclisti clujeni, ei fiind asteptati in Piata Unirii cu incepere de la ora 17:00.

6.         DEZBATERE PUBLICA PE TEMA FACILITATILOR PENTRU BICICLETE IN CLUJ

Sambata 22 septembrie, dupa finalizarea marsului biciclistilor, Clubul de Cicloturism Napoca invita publicul interesat, de la ora 19:00, la terasa "Heltai" din str. Clinicilor nr. 18, la o dezbatere publica despre situatia si perspectivele amenajarilor si altor facilitati pentru biciclete in Cluj-Napoca, in lumina noilor informatii obtinute de la autoritatile locale.

7.         PROIECTII FOTO PE TEME BICICLISTICE. 

Sambata 22 septembrie 2012, Clubul de Cicloturism Napoca invita publicul interesat, de la ora 20:00, la terasa "Heltai" din str. Clinicilor nr. 18, la o serie de proiectii foto pe teme de biciclism urban si de cicloturism. Intrarea este libera.

8.         EXCURSII CCN IN 22-23 SEPTEMBRIE

CCN organizeaza in weekendul 22-23.09.2012 mai multe iesiri pe bicicleta si pe jos in zona montana a judetului Cluj, ca manifestari finale dedicate Saptamanii Europene a Mobilitatii.

* * *

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN



, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/20/2012 03:06:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.