Author: CCN
•12/30/2011 03:25:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
==========================================

Ilegalitatile persista la Primaria clujeana:

UN NOU REFUZ ABUZIV DE FURNIZARE DE INFORMATII DE INTERES PUBLIC
pe tema infrastructurilor pentru utilizarea bicicletei

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) constata ca Primaria municipiului Cluj-Napoca continua sa incalce sistematic legislatia privind liberul acces la informatiile de interes public si cea de transparenta decizionala.

Un nou episod s-a inregistrat recent, prin refuzul tacit al primariei de a furniza informatii legate de infrastructurile pentru stationarea si circulatia bicicletelor, existente sau planificate pentru municipiul Cluj-Napoca.

Termenul legal de raspuns la cererea CCN depusa conform Legii 544 / 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, inregistrata la Primarie cu nr. 327443/44/15.11.2011 a expirat de peste o luna. Nici pana acum nu s-a primit de la Primarie raspunsul, nici macar unul partial sau o incercare de justificare a refuzului tacit sau a intarzierii.

Mai mult, desi in acest caz nu exista obligatia de a parcurge asa-zisa "procedura prealabila", Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) a facut si acest demers, dar si reclamatia administrativa depusa (inregistrata la Primarie cu nr. 361189/22/2011) a ramas deocamdata fara efect.

Prin urmare, cu regret constatam ca nici de data aceasta nu ne-a mai ramas alta posibilitate decat sa ne adresam justitiei pentru a obliga autoritatea locala sa respecte legile si sa faca publice informatiile cu privire la facilitatile existente si planificate pentru circulatia bicicletelor in Cluj-Napoca.

Acest refuz tacit la edililor se inscrie intr-o serie lunga de ilegalitati in acest domeniu, Primaria clujeana refuzand sistematic sa raspunda conform legii cererilor noastre de acces la informatii de interes public, atat pe teme legate de bicicleta, cat si pe teme de urbanism si protectia mediului, chiar daca a mai trebuit sa ne adresam justitiei pe aceasta tema si am castigat procesele contra Primariei, care a fost pana la urma obligata prin hotarare judecatoreasca sa furnizeze documentele pe care abuziv refuzase sa ni le transmita.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) militeza din 1995 pentru realizarea de facilitati pentru circulatia cu bicicleta in Cluj-Napoca si este satul de refuzurile nejustificate si promisiunile neonorate ale Primariei clujene si de calitatea deficitara a putinelor infrastructuri care totusi s-au realizat in ultimii ani si care, prin modul de realizare, risca sa compromita ideea de amenajari specifice pentru biciclete si sa pericliteze viitorul mobilitatii urbane durabile.

Uram Primariei Clujene un AN NOU cu MAI PUTINE ILEGALITATI si speram ca noul conducator al institutiei sa curme practicile abuzive de pana acum in domeniul asigurarii liberului acces la informatiile de interes public si transparentei decizionale.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/30/2011 03:25:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.