Author: CCN
•10/22/2008 11:59:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "ELEGANT PE BICICLETA" si "CU BICICLETA PE DEALURILE
MEREI, DEUSULUI SI CHINTENILOR"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 23 octombrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "ELEGANT PE BICICLETA" si respectiv "CU BICICLETA PE DEALURILE MEREI, DEUSULUI SI CHINTENILOR". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini cu biciclisti din diverse tari dezvoltate, care circula imbracati elegant - barbati la costum / cravata, femei in fuste sau rochii si pantofi cu toc etc.

Scopul proiectiei este furnizarea de dovezi concrete ca mersul cu bicicleta in oras nu este deloc incompatibil cu tinuta vestimentara mai eleganta si ca nu este o exceptie sau o curiozitate, ci ceva firesc si larg raspandit in alte tari si ca poate deveni pe viitor si in Romania un fapt cotidian, cu conditia depasirii unor bariere atat tehnice cat si de mentalitate.

Este a 14-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum evenimente biciclistice, diverse forme de sport pe bicicleta etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in zona Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini excursia facuta duminica trecuta in organizarea Clubului de Cicloturism NAPOCA pe traseul CLuj - Mera - Salistea Noua - Deusu - Padureni, traversand culmile ce despart valea Popestiului de a Nadasului respectiv Chintaului si urmand culmea
dealului Chintenilor, relevand atractivele posibilitati de mountain biking din
nordul Clujului.

Aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/22/2008 11:59:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.